Shenemil biomaska na bazi gline za sve tipove kože


Ovu masku sam prvi put probala pre, otprilike, dve godine, pa sam je opet koristila i prošle godine. Pročitajte moja iskustva sa njom.



Prvi put sam ovu masku slučajno spazila u jednoj prodavnici zdrave hrane. Prodavačica mi je dala prospekte o Shenemil proizvodima i tako sam saznala i za delotvornost gline kada su akne u pitanju. I, kako sam u to vreme mučila muku sa bubuljicama, reših da kupim ovu masku čija je cena tada bila, otprilike, 300 dinara. Bila sam presrećna i ubeđena da će ona rešiti sve moje probleme sa bubuljicama. :D
Nanosila sam je jedanput ili dva puta nedeljno na celo lice, i posle nekog vremena videlo se da lice već izgleda bolje. Međutim, dešavalo se i da nakon nekog od nanošenja dobijem pokoju novu bubuljicu. Ne onu strašnu, upaljenu aknu, ali, eto, neke nove bubuljičice su se javljale. Ipak, ten mi je postajao sve ujednačeniji i potkožne bubuljice su brže nestajale. Mogu reći da sam je potrošila skoro do kraja. Jedan mali deo koji je ostao sasušio se, i bio je neupotrebljiv. :/


Ali, tada u spas stiže Iva (opet :D) sa bloga Prirodna kozmetika! U nagradnoj igri na njenoj stranici dobila sam paketić Shenemil proizvoda među kojima je bila i ova maska. Jupiii! :))))
Sa tim pakovanjem sam se družila sve do marta, iako sam ga dobila još pre godinu dana! -.-

Na Shenemil sajtu možete se detaljnije upoznati sa sadržajem ove maske, kao i sa svim njenim načinima primene, a ja ću ovde samo ukratko navesti ono što piše na uputsvu koje se nalazi u pakovanju:

Koristi se u obliku kreme za spoljnu upotrebu:

  • kao maska za lice i protiv bora
  • protiv akni i bubuljica
  • za zaštitu kože lica prilikom farbanja kose
  • za neutralisanje pozitivnog zračenja
  • kod migrene
  • kod izraženih i oteklih podočnjaka
  • za ispucale i hrapave laktove, kolena i pete
  • protiv neprijatnog mirisa nogu
  • kod upale krajnika
  • kod ujeda komaraca
  • za osetljive ruke

Ovde se spisak ne završava, ali ne bih navodila baš sve što stoji u uputstvu, jer ima još dosta toga.

Ja sam je koristila isključivo kao masku za lice i protiv akni, a za mnogo toga sa ovog spiska se ne bih usudila da je koristim. Verujem da se, za određene načine korišćenja, pre upotrebe treba posavetovati sa lekarom!



Glina dolazi u plastičnoj ambalaži sa zaštitnom folijom ispod poklopca, pa je tako upakovana još i u kartonsku kutijicu. Nisam je fotografisala kada je bila sveža i netaknuta, pa nisam htela ni sada kada je ostalo manje od pola i kada je već počela da se suši. Boja joj je maslinasta, a miris je tipičan za glinu, dakle, miriše na glinu. :)

Ovo drugo pakovanje koristila sam na isti način kao i ono prvo, dakle, pre svega kao masku za lice: na očišćeno lice nanesem je u tankom sloju i držim je 20-ak minuta. Nakon toga je skidam mokrim komadićem vate i isperem lice. Međutim, ovoga puta moje lice nije reagovalo kao ranije, već je, kad god stavim masku, koža počinjala da me pecka i svrbi, posebno kad glina već krene da se suši, i ja sam počela da je držim mnogo kraće, dok nisam u potpunosti prestala da je koristim u tu svrhu. Zaista nisam mogla da podnosim taj osećaj peckanja. Nekoliko puta mi se desilo da mi koža tako reaguje, i odustala sam od nje kao maske za lice. Nakon skidanja maske ne bi bilo nikakvih problema na licu, izgledalo bi lepo, ali mi je taj svrab jako smetao. Već više meseci ne koristim biomasku u tu svrhu.

Uvek sam, naravno izbegavala područje oko očiju, i nije mi palo na pamet da je stavljam na podočnjake, iako oni navode da je delotvorna kod oteklih podočnjaka. Proizvođač napominje da se ne smeju mazati lice i podočnjaci istovremeno, dakle, ili jedno ili drugo, ali ni tako se nikako ne bih usudila, jer znam koliko ova maska ume da zateže kožu.
Ovako maska izgleda 10, 15 minuta nakon nanošenja:



Ali, kako onda to da smo ova maska i ja sve do skoro  sarađivale, pitate se vi. :D 
Zbog toga što je ona pravi čarobnjak kada su u pitanju akne! S obzirom na to da povremeno imam problema sa aknama koje umeju da budu vrlo uporne, koje bole i budu baš upaljene, trebalo mi je nešto što će učiniti da što brže nestanu: ili da se povuku, ili da sazru i puknu! :) E, ova glina mi je u tome pomogla. Kad god sam primetila početak neke potkožne bubuljice, odmah bih stavila ovu masku samo na bubuljicu, držala to skoro celog dana, i tako nekoliko dana ponavljala. Ubrzo bi bubuljica sazrela, i prošla bar 3 puta brže nego bez tretiranja ovom maskom. :)

Proizvođač kaže da se otvaranjem rok trajanja maske smanjuje na 3, 4 meseca, dok u sledećem pasusu navodi da, ukoliko se glina sasuši i postane tvrda, može da se razmekša ukoliko se u kutijicu stavi malo prokuvane mlake vode i ostavi tako preko noći. Taj postupak nisam probala, jer je koristim samo za ciljano nanošenje, i ne treba mi da bude mekša od onoga kakva je sada. Rok trajanja joj je bio do prošlog meseca, ali ona je i sada prilično dobra za upotrebu, ali je već mesec dana ne koristim, zbog toga što protiv akni sada koristim gel koji mi je preporučio dermatolog.

Ova maska, kako proizvođač kaže, ima zaista brojne namene, i ja ne sumnjam da je kod dosta njih učinkovita, bez obzira što sam je koristila samo za lice. Ja mogu samo da kažem da zaista osveži lice, matira ga i učini nekako zdravim. Najviše me je oduševilo to što je bila tako uspešna u rešavanju mojih problema sa aknama. Da se razumemo, nije sprečavala da izađu nove, ali je ove postojeće ubrzano uklanjala. :)

Lično, ne bih smela da je koristim u neke od navedenih svrha pre savetovanja sa lekarom!


Sadržaj baš nije detaljno naveden, i ja ga prenosim onako kako piše na pakovanju:


glina, voda, uljni ekstrakti bilja, vitam C i E
Nije navedeno koja to eterična ulja ulaze u njen sastav, i mogu reći da mi to prilično smeta.
Najbolje je, zbog toga, prvo probati je na manjem delu kože, da biste bili sigurni da neće biti nikakvih iritacija.

Ovo je jedan prirodan proizvod koji je na mene ostavio dosta povoljan utisak kada je borba protiv bubuljica u pitanju, i verujem da ću mu se vraćati.



Da li ste koristili Shenemil glinu, i u koje svrhe? 
Koristite li, inače, maske na bazi gline?
Jeste li probali neke druge Shenemil proizvode?

Нема коментара:

Постави коментар