O blogu

Zdravo!
Ja sam Kristina, a Sparks of Beauty je blog koji je nastao iz moje ljubavi prema kozmetici, pre svega prirodnoj, kao i kulinarstvu. Otvoren je 1. marta 2016. godine.

Kada je u pitanju kozmetika, tekstovi na blogu govoriće o proizvodima koje sam sama probala: kako o onim koji su na mene ostavili povoljan utisak, tako i o onima koji me baš i nisu oduševili. Sve recenzije, svi tekstovi, saveti i mišljenja su isključivo plod mog ličnog iskustva.

Trudim se da ne koristim kozmetičke proizvode pune potencijalno štetnih sastojaka, i težim ka tome da koristim isključivo prirodnu kozmetiku. U različitim tekstovima se mogu naći oprečna mišljenja o štetnosti određenih sastojaka, i ja zaista nisam stručna u toj oblasti, te je ova okrenutost prirodi i prirodnim proizvodima samo moj lični izbor, jer mi tako odgovara. Zasada još uvek koristim i proizvode konvencionalne kozmetike, ali uvek biram one koji sadrže dosta prirodnih ekstrakata i prirodnih ulja. Nadam se, ipak, da će u budućnosti moj izbor činiti sve veći broj proizvoda prirodne i organske kozmetike. Opet napominjem da su recenzije proizvoda isključivo rezultat mog mišljenja i mog ličnog iskustva, bez iznošenja lažnog pozitivnog (ili, pak, negativnog) mišljenja o bilo kom brendu. Takođe, ovim putem ne zagovaram korišćenje određene vrste kozmetike, ili proizvoda određenog brenda.
Ne znači da će ono što prija meni prijati i vama, i obrnuto. Putem ovog bloga samo želim da podelim svoja iskustva sa vama u nadi da će vam koristiti, ali nikako nisam odgovorna za vaše iskustvo sa proizvodima čije recenzije pišem. 

Otvorena sam za saradnju sa onim kompanijama čiji je rad u skladu sa sadržajem ovog bloga (kao i sa njegovim načelima), posebno ako je u pitanju prirodna kozmetika.


Što se kulinarskog dela bloga tiče, tu će se naći uglavnom slatkiši i peciva koje volim da pravim, ali nadam se da će biti i pokojeg konkretnog jela. :)
Ni u jednom receptu neće biti mesa kao sastojka, ali može biti proizvoda životinjskog porekla. Neke recepte sama osmislim, neke pronađem na internetu ili u časopisima, i u tom slučaju uvek navedem izvor. Tekstove na blogu pišem na osnovu svoje izrade jela, i koristim isključivo svoje fotografije.

*Napomena 15.09.2016.: Moje recepte ćete ubuduće moći da čitate na blogu Vegetarijanka u kuhinji!

Koristim isključivo svoje fotografije, a i svi tekstovi su, takođe, moji. Ukoliko poželite da kopirate određeni sadržaj sa ovog bloga na neki drugi sajt ili blog, trebalo bi da navedete izvor.

Nadam se da ćete uživati u čitanju, i da će vam ovaj blog biti od pomoći! :)